10 jaar...

30 april, 2017

First there was a book, then there was a price, then there was a tattoo….

Exact 10 jaar geleden won ik de prijs van de @jongejury voor “Dreadlocks & Lippenstift”. Dat was in Utrecht en mijn vader juichte zo hard dat iedereen zich afvroeg wie die man op rij 2 toch was… Het was het begin van mijn carrière, ook al wist ik toen nog niet waar het allemaal heen zou gaan. Hoe ongelooflijk vet deze reis zou worden…
Nu ben ik hier. Volwassen (een soort van) en heel veel boeken verder. Mijn boek “Ik zie je tussen de wolken” maakt dit jaar kans op de prijs van de Jonge Jury en gaat deels over mijn eigen puberteit, die ik in de tijd van “Dreadlocks & Lippenstift” net achter me had gelaten.
De tattoo liet ik zetten terwijl ik aan dit nieuwe boek schreef. Ik was namelijk 10 jaar schrijver en het is het &-teken dat tussen “Dreadlocks & Lippenstift” instaat.
Als ik dít jaar win laat ik een wolkje-tattoo zetten. Als ik niet win ook. Want dit boek betekent zoveel voor mij, dat wil ik eeuwig met me meedragen.
Maar winnen zou wel heel vet zijn. Heel erg vet. Dus stem via www.jongejury.nl en stem op “Ik zie je tussen de wolken”. Het kan alleen vandaag nog.
En wie weet, straks in Utrecht, schreeuwt er weer een man op rij 2 boven iedereen uit. En die man is dan mijn vader.

 

IMG_4114